Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 10. 03. 2021

Laminát, fólie a dýha. Jaký povrch dveří vybrat?

Plánujete, že si pořídíte nové interiérové dveře, ale nevíte, který povrchový materiál bude nejvhodnější? Usnadníme vám výběr. Srovnali jsme pro vás jednotlivé varianty. Jaké jsou výhody laminátu, fólie a dýhy? 

Laminátové interiérové dveře 

Pokud hledáte dveře, které vynikají odolností, budou pro vás pravou volbou laminátové dveře. Hodí se nejen do bytů a domů, ale také do budov, kde budou vystaveny maximální zátěži, ať už je řeč o restauracích, veřejných budovách nebo kancelářích. Své místo mají také v koupelnách a kuchyních, vzhledem k tomu, že odolávají vlhkosti i změnám teplot. 

Odolnost, nízká cena a velký výběr 

A další výhody laminátových dveří? Příznivá cena, snadná údržba, barevná stálost a také obrovský výběr odstínů i dekorů, které dokonale imitují dřevo. Díky těmto přednostem patří laminát mezi jeden z nejoblíbenějších povrchů interiérových dveří. Volit můžete ze střednětlakého laminátu (CPL) a vysokotlakého laminátu (HPL).

Foliované interiérové dveře

Podobné vlastnosti jako laminátové dveře nabízejí i ty foliované. Spolehnout se můžete na velmi příznivou cenu i barevnou stálost, pozor je třeba si dát na menší odolnost proti poškrábání. Také foliované dveře jsou dostupné v nepřeberném množství dekorů. Naimpregnovaná ochranná fólie jim navíc propůjčuje odolnost vůči vlhkosti, takže jsou vhodné i do koupelen. Zvolit můžete i dveře se speciální fólií, která je odolná proti škrábancům a oděrům. 

Dýhované interiérové dveře

Dýhované dveře zaujmou všechny milovníky dřeva. Vyrábí se totiž z kvalitního masivu, který jim propůjčuje naprosto výjimečný vzhled. A právě originální vzhled, díky kterému interiérové dveře na první pohled působí velmi luxusně, jsou klíčovou předností těchto dveří. Další výhodou je velký výběr dekorů, protože struktura dřeva je neuvěřitelně rozmanitá. Je však nutné myslet na to, že vzhledem ke zvolenému materiálu je cena dveří vyšší a také, že hůře odolávají mechanickému poškození nebo vlhkosti a neměly by být vystaveny prudkým slunečním paprskům, které by mohly způsobit změny v barevnosti povrchu.

Vybírejte interiérové dveře naživo

Ideální je, pokud si dveře můžete osahat a na vlastní oči vidět, jak na vás budou jednotlivé povrchy působit. V naší pražské vzorkovně máme k dispozici ukázky interiérových dveří v mnoha provedeních a rádi vám odpovíme na veškeré otázky týkající se jejich výběru. Domluvte si s námi schůzku a společně vybereme ty pravé interiérové dveře.

Galerie

Další články:

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.