Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 12. 05. 2021

Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF?

Při nákupu podlah se můžete setkat s řadou nicneříkajících zkratek. Prozradíme vám, co znamenají a proč byste je měli znát.

Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF?

V oblasti moderních podlah dochází ke stálému vývoji a do popředí se v posledních letech dostávají zejména vinylové podlahy. Pokud i vás tento typ podlah zaujal, setkáte se při jejich nákupu se zkratkami LVT, PVC, SPC nebo třeba HDF. Při rozhodování, kterou vinylovou podlahu zvolit, je dobré vědět, co se pod zkratkami skrývá, protože mnohdy jde o poměrně zásadní informace. Velmi často jde o označení materiálů a s ním souvisejících vlastností, které podlahy nabízejí.

PVC

Zkratka PVC znamená polyvinylchlorid a jde o označení celovinylových podlah. Tento typ podlah můžete mít ve formě:

Povrch PVC podlah je opatřen povrchovou PU nebo PUR vrstvou a odolnou nášlapnou vrstvou. Moderní vinylové podlahy jsou také ekologicky nezávadné a nabízejí řadu dekorů a barev.

SPC

Pod zkratkou SPC najdete označení plovoucích vinylových podlah s kompozitním jádrem. Nejčastěji jde o minerální nebo kameninový kompozit (Stone Plastic Composite, Stone Polymer Core, Stone Polymer Composite) doplněný o stabilizátory.

SPC vinylové podlahy nabízejí oproti klasickým vinylovým podlahám vyšší stabilitu, velmi dobrou rozměrovou stálost, odolnost proti poškození a voděodolnost. Podlahy SPC se hodí zejména do vysoce zatěžovaných soukromých a komerčních interiérů.

HDF

Označení HDF nesou vinylové podlahy, které mají integrovanou dřevovláknitou desku (HDF desku – High Density Fibreboard) tvořící jádro podlahy. V tomto případě se jedná o plovoucí podlahy, které po pokládce nabídnou vysokou stabilitu i rozměrovou stálost v kombinaci s měkkým došlapem a částečnou tepelnou izolací.

LVT

Se zkratkou LVT se setkáte u vinylových podlah, které nabízejí detailně propracované dekory v kombinaci s tuhým jádrem podlahy. LVT podlahy (Luxury Vinyl Tile) jsou vysoce odolné a rozměrově stálé. Patří mezi ně jak SPC podlahy, tak podlahy s HDF deskou.

 

V naší nabídce najdete všechny zmíněné zkratky i typy podlah. Vyberte si podlahu na našem e-shopu nebo si sjednejte schůzku v naší pražské vzorkovně, kde vás s podlahami seznámíme a pomůžeme vám s výběrem. Rádi se postaráme i o pokládku podlah.



Galerie

Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF? Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF? Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF? Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF? Znáte význam zkratek LVT, PVC, SPC nebo HDF?

Další články:

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.