Přihlášení a registrace Košík

Kvalitní podlahy a dveře | vzorkovna a sklad v Praze

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.

Vydáno: 03. 06. 2021

Jak vybrat plovoucí podlahu odolnou proti vlhkosti?

Vlhko a cákance nemusí být nepřítelem. Některé druhy plovoucích podlah jsou připraveny pro pokládku i tam, kde se občas objeví mokro. Které to jsou?

Zná to každý – v kuchyni se při vaření něco rozlije, malé děti bryndají pitíčka, při koupání je nacákáno všude a z venkovních bot občas také na podlahu ukápne nějaká ta kapka. Některé druhy podlah nejsou vhodné pro pokládku tam, kde se vyskytuje vlhkost a jiné jsou naopak pro tato místa přizpůsobeny. Poradíme vám, které plovoucí podlahy můžete s klidem položit i do koupelen a kuchyní a které raději ne.

Dřevo a laminát si s vodou moc nerozumí

Jako první je dobré zmínit, že dřevo a laminát nejsou s vodou velcí kamarádi a při delším působení vody může dojít k poškození podlah raz dva. Dřevo i laminát mají tendenci při kontaktu s vodou bobtnat. Ani korkové nebo bambusové podlahy nejsou vhodné pro využití v místech se zvýšeným výskytem vlhkosti. 

O něco odolnější jsou na působení vlhkosti podlahy z exotických dřevin (např. teak). Pokud chcete mít pod plovoucí podlahou podlahové topení, myslete na to, že u dřevěných podlah je vhodnější sáhnout po vrstvených dřevěných podlahách než po masivu.

U laminátu volte podlahy s voděodolnou vrchní vrstvou a voděodolným zámkovým spojem či tmelem. I kvalita pokládky je u těchto plovoucích podlah důležitá.

Plovoucí vinylové podlahy – berte ty voděodolné

V případě vinylových podlah se při výběru podlahy, která by měla odolat vlhkosti, orientujte podle typu pokládky a složení podlahy.

Lepené vinylové role a lepené vinylové dílce 

Díky pevnému spojení s podkladem pomocí podlahářského lepidla jsou celoplošně lepené vinylové podlahy (role i dílce) předurčeny k voděodolnosti – jsou 100% voděodolné.

Plovoucí vinylové podlahy

Zámkové vinylové podlahy neboli podlahy click se k podkladu nelepí, ale jednotlivé dílce se do sebe zacvakávají pomocí zámkového click systému. Pokud chcete, aby byla plovoucí vinylová podlaha voděodolná, sáhněte po takové, která má voděodolný zámkový spoj a voděodolné jádro (například vinylové podlahy s dřevovláknitou deskou nejsou vhodné).

Velmi vysokou odolnost proti vlhkosti nabízejí celovinylové podlahy (jsou celé z vinylu) a SPC vinylové podlahy (nosná deska obsahuje kompozitní jádro).

Pokládka plovoucí vinylové podlahy v místech se zvýšenou vlhkostí

Při pokládce plovoucích vinylových podlah v místech, kde se dá očekávat nějaký ten cákanec vody, si pohlídejte, aby byly dobře utěsněny spáry kolem zdí, například pomocí tmelu. Zkušení podlaháři si s pokládkou vinylu poradí lehce a nebudete se muset bát žádné vlhkosti.

Kontaktujte nás a my se rádi postaráme o pokládku vaší nové vinylové podlahy v koupelnách, kuchyních, chodbách i dalších prostorách. Navštívit nás můžete také ve vzorkovně v Praze. Sjednejte si telefonicky schůzku a při osobním setkání vám rádi zodpovíme všechny dotazy a předvedeme vám nabídku voděodolných plovoucích podlah.

Galerie

Zavolejte nám: +420 776 131 246 ! Připravíme pro vás nejvýhodnější nabídku na míru.